De voordelen van wol

Leuk voor jou?

Wollen kleding en vachten staan niet alleen mooi en sfeervol, het materiaal heeft ook flink wat voordelen. Want wist je dat wol antibacterieel en erg duurzaam is? Door het duurzame karakter zijn ze geschikt voor het hele gezin. Maar ook in huis kun je wol goed toepassen, wat dacht je van een mooie schapenvacht op de vloer of de bank? 

Wollen kleding 

Misschien ken je de hippe bodywarmers van wol. Maar ook truien, vesten en zelfs shirts en leggings kun je tegenwoordig van wol kopen. Wollen kleding is populair doordat het de lichaamswarmte goed kan reguleren. Zo is het in de zomer lekker koel en in de winter juist heerlijk warm. Wol absorbeert vocht en is tegelijk goed ventilerend. Je kunt het dus het hele jaar door gebruiken.  

Ook pantoffels en sloffen kunnen niet ontbreken in dit artikel. Schapenwollen sloffen zitten lekker en voelen heerlijk zacht aan. Doordat ook de pantoffels en sloffen goed ventilerend en isolerend werken, kun je ze in de winter én zomer goed dragen.  

Schapenvachten en vloerkleden 

Een schapenvacht over een stoel of de bank doet knus en warm aan. Het is een echte eyecatcher in je interieur. Je kunt er ook lekker zacht op zitten of hem naast je bed leggen. Zo heb je lekker warme voeten als je uit bed stapt. Zelfs buiten kun je schapenvachtjes goed toepassen. Leg ze op de tuinstoel neer en geniet een avond lang van een lekkere warme stoel.  

Een vloerkleed van schapenvacht voelt dan ook heerlijk zacht aan voor je voeten. Het geeft een mooie natuurlijke uitstraling en doet warm aan. Honden en katten liggen ook graag op een echte schapenvacht. In een kleine ruimte kan het voldoende zijn om een enkele schapenvacht als vloerkleed te gebruiken. Is de ruimte groter, dan kunnen er twee, vier of zelfs acht schapenvachten gebruikt worden als vloerkleed.  

Onderhoud van wol en schapenvachten 

Om zo lang mogelijk optimaal van de schapenvacht of het wollen product te kunnen genieten, is regelmatig onderhoud van belang. Met een speciale wolkam kan de vacht gekamd worden. Zitten er vlekken op de vacht? Dan kun je die er makkelijk afdeppen met een vochtige doek.  

En is het winter en heeft het gesneeuwd? Dan kun je van de sneeuw gebruik maken door de vacht met de haren in de sneeuw te leggen. Druk het zacht aan en laat het een half uurtje intrekken. Daarna hang je de vacht uit en laat je hem drogen. Zo geniet je, bij optimaal onderhoud, levenslang van dit prachtige product.  

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie