Schade overgehouden aan een verkeersongeluk? Dit moet je doen

Leuk voor jou?

Heb je een verkeersongeluk gehad en heb je hier schade op mentaal of fysiek vlak aan overgehouden? Dan komt er veel op je af gedurende deze heftige periode. Zo heb je doktersafspraken, moet je regelingen treffen met je werk en heb je zeer waarschijnlijk recht op een vergoeding van deze schade. Om deze schade te kunnen claimen, heb je een goede letselschade advocaat nodig en moet je een legale procedure doorlopen. Doordat er veel op je af komt, kan het lastig zijn om helder te blijven en geen belangrijke zaken te vergeten. Er zijn een aantal dingen cruciaal om de schadevergoeding te kunnen krijgen waar jij recht op hebt. Benieuwd welke zaken dit zijn? Lees dan snel verder.

Dit moet je doen direct na het ongeluk 

Is het verkeersongeluk zojuist gebeurd? Zorg dan eerst dat jij en de eventuele andere mensen die betrokken waren bij het ongeval in veiligheid zijn gebracht. Is er sprake van een groot ongeval, zoals een kettingbotsing? Bel dan direct de politie en waar nodig eventueel andere hulpdiensten, zoals een ambulance. Is iedereen veilig en zijn de nodige hulpdiensten gebeld? Ook wanneer je merkt dat je zelf lichamelijk letsel hebt opgelopen is het belangrijk om direct te politie te bellen. Zijn de eerste stappen doorlopen? Dan kun je nu gaan kijken of er ook schade is ontstaan aan je auto (of een ander vervoermiddel). Maak foto’s van de schade of vraag iemand anders om deze voor je te maken en vul je verzekeringsformulieren in. Let op: teken nooit andermans formulieren als hier iets op staat waar jij het niet mee eens bent. 

 

Dit moet je doen bij thuiskomst 

Ben je veilig thuisgekomen nadat het ongeluk heeft plaatsgevonden? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een medisch onderzoek inplant, zodat een dokter kan bekijken welk letsel je eventueel hebt opgelopen en je de benodigde behandelingen kunt ontvangen. Nadat je een medisch onderzoek doorlopen hebt, kun je gaan kijken naar de schadevergoeding. Als er alleen schade aan je auto is, kun je het meestal afhandelen met de verzekering. Heb je echter ook mentaal of fysiek letsel aan het ongeluk overgehouden? Dan is het belangrijk dat je een letselschade specialist inschakelt. 

 

De hulp van een letselschade advocaat

Als je fysiek, zwaar of blijvend letsel oploopt na een ongeluk dan kun je het beste een letselschade advocaat inschakelen. Deze advocaat helpt je de veroorzaker aansprakelijk te stellen, de schade in kaart te brengen en de schadevergoeding te claimen. Kies altijd voor een advocaat die opgenomen is in het Register.

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie