Verhuur je woning aan expats 

Leuk voor jou?

Heb jij een tweede woning omdat je in een andere woning woont of juist binnenkort gaat verhuizen naar het buitenland? Dan is het zeker slim om je woning te verhuren om er toch nog geld aan te verdienen. Je kan ervoor kiezen om je woning aan een gezin te verhuren, maar de inkomsten daarvan zijn vrij laag vergeleken met het verhuren van een woning aan expats. Expats zijn werknemers van een bedrijf die tijdelijke huisvesting nodig hebben. Een bedrijf betaalt al gauw honderd euro of meer per werknemer, per dag dat ze in de woning verblijven. Als zij voor iedere werknemer een hotelkamer moeten boeken dan zijn ze vaak nog veel duurder uit. Het verhuren van je woning aan expats is vrij ingewikkeld, vooral als je er niet zo veel tijd voor hebt. Daarom kan je hier meer informatie vinden over het verhuren van je woning aan expats. 

Schakel een makelaar in 

Als jij geen tijd hebt voor het contacteren van verschillende bedrijven die op zoek zijn naar woonruimte voor expats, dan kan je het beste een makelaar inschakelen voor de verhuur woning. Een makelaar heeft namelijk connecties met talloze bedrijven in Nederland die regelmatig op zoek zijn naar woningen die beschikbaar gesteld zijn voor verhuur aan expats. Mocht de makelaar voor enkele maanden geen bedrijf kunnen vinden, dan is het ook mogelijk dat je woning tijdelijk aan iemand anders verhuurd wordt zodat je toch nog inkomsten hebt. Het inschakelen van een makelaar is de beste keuze die je kan maken aangezien een makelaar letterlijk al het werk uit handen neemt. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat een makelaar er ook aan moet verdienen. 

Wat zijn de risico’s?

Veel mensen willen hun woning niet verhuren en dat heeft ermee te maken dat zij alleen maar slechte verhalen horen en dus bang zijn dat hen iets soortgelijks overkomt. Het is handig en belangrijk om te weten dat als je voor expats verhuur kiest dat je niet bang hoeft te zijn dat schade niet vergoed wordt of de huur niet betaald wordt, omdat je eigenlijk alleen te maken krijgt met klanten en bedrijven. De enige risico’s van het verhuren van je woning aan expats is dat het bedrijf failliet gaat, maar de kans dat dit gebeurt, is nihil. Mocht een expat schade aan je woning toebrengen, dan heb jij daar ook geen werk aan aangezien een makelaar dit allemaal uit handen neemt. Je hoeft dus lett

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie