Wat is valchromat?

Leuk voor jou?

Valchromat is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MDF. Het is in principe een betere versie van gekleurd MDF en heeft dezelfde eigenschappen. Valchromat is een geliefd materiaal en wordt veel gebruikt in Nederland, maar ook in het buitenland. Het voordeel van valchromat is dat het beschikbaar is in verschillende kleuren en op deze manier kun je er van alles mee doen. Daarnaast is het ook verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals lichtgrijs, zwart, bruin, oranje en blauw. Maar wat zijn de voordelen precies van valchromat en wat is buigbaar mdf? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen van valchromat

Het gebruik van het materiaal valchromat kent verschillende voordelen, die heel erg handig kunnen zijn. Valchromat is volledig vochtbestendig en kan hierdoor in iedere ruimte toegepast worden. Er komt helemaal geen water doorheen en is daarom ideaal voor een kastje in badkamer. Ook heeft het een hoge mechanische sterkte en is dit vaak niet het geval met andere materialen. Het bewerken van valchromat gaat eenvoudig en je kunt dit makkelijk bewerken met standaard gereedschap. Valchromat kun je een andere kleur geven door natuurlijke pigmenten te gebruiken, zodat het de kleuren langer behoud. Je kunt ook bij verschillende aanbieders valchromat op maat bestellen, zodat je het zelf bijna niet hoeft te bewerken.

Buigbaar MDF

Buigbaar MDF platen zijn zeer geschikt voor ieder project binnenshuis en is vooral bedoeld om ronde vormen te maken. Zo kan het zijn dat je een cilindrische tafel wilt maken en kan dit goed met buigbaar MDF. Buigbare platen hebben veel voordelen ten opzichte van gewone platen en ze zijn vooral buigzaam. Ze kunnen niet oneindig gebogen worden en kunnen tot een diameter van minimaal 30 centimeter gebogen worden. Buig je ze verder? Dan breek je de plaat en dat wilt je natuurlijk niet hebben. Buigbaar MDF is ook eenvoudig om te bewerken en heeft een dikte van ongeveer 9 mm. Het is zeer geschikt voor binnengebruik en je kunt de platen ook verven.

Buigbaar MDF en valchromat kun je eenvoudig op het internet bestellen. Er zijn namelijk een hoop verschillende aanbieders die dit in het aanbod hebben. Het is belangrijk om de aanbieders met elkaar te vergelijken en een aanbieder te vinden die het op maat voor je kan klaar maken. Vaak kun je bij deze aanbieders ook vooraf een kleur uitkiezen en hoef je dit zelf niet meer te doen.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie