4x De beste supplementen om gezond de winter door te komen

Leuk voor jou?

‘s Winters is het extra belangrijk om goed aan je weerstand te werken. Niet alleen gaan er in de winterperiode tal van virussen rond, ook vraagt de koude winterperiode meer van ons lichaam. Het is dan ook belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en het te ondersteunen met suppletie als toevoeging op een gezond voedingspatroon. Ben je benieuwd welke supplementen je ‘s winters het beste kunt gebruiken om je lichaamseigen immuunsysteem te ondersteunen? Lees dan snel verder! 

Vitamine C

Wellicht de bekendste vitamine van de vijf die in dit blog uitgelicht worden, maar ook één van de belangrijkste vitamines voor ons lichaam. Zeker in de winter is het van groot belang dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Vitamine C heeft namelijk een zeer belangrijke werking voor het lichaam. Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en heeft een positief effect op het immuunsysteem. Daarnaast is het een antioxidant die helpt om vrije radicalen te bestrijden, waarmee het de gezondheid van de cellen en het weefsel in je lichaam beschermt. 

Vitamine D3 + K2

In Nederland is het ‘s winters lastig om voldoende vitamine D binnen te krijgen, ook met een gebalanceerd voedingspatroon. Dit komt vanwege de weinige zonnestralen die er hier in de koude winterperiodes over ons land schijnen. Wel helpt het om voldoende dierlijke producten te eten om zo vitamine D3 op te kunnen nemen in het lichaam. Een goed vitamine D supplement bestaat meestal ook uit vitamine D3, omdat dit de vorm van vitamine D is die mensen het beste kunnen opnemen in het lichaam. Wil je het echt goed doen? Kies dan voor een combinatie van vitamine D3 met vitamine K2. In Nederland zit er maar weinig vitamine K2 in onze voeding, met als resultaat dat zo’n 90% van de bevolking hier een tekort aan heeft. Vitamine K2 is echter een enorm belangrijke vitamine; het zorgt voor een goede opname van calcium en mineralen in onze botten en speelt een belangrijke rol in de bloedsomloop. Een goede aanbieder van een supplement wat vitamine D3 met vitamine K2 combineert in een hoge biologische beschikbaarheid, is Vitakruid

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal wat helpt om sterke botten aan te maken en te behouden. Ook heeft magnesium een positieve invloed op de gemoedstoestand, hersenfuncties, prestaties, het geheugen en het concentratievermogen van de mens. ‘s Winters is het gemakkelijk om in een winterdip te geraken, dus een mineraal wat gunstig werkt op de gemoedstoestand is ‘s winters zeker een goede keuze!

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie