De geschikte gordijnen vinden

Leuk voor jou?

Gordijnen zijn een van de belangrijkste elementen in huis die zorgen dat de ruimte gevuld wordt. Zonder gordijnen ziet een kamer er erg kaal en koud uit. Ze zorgen voor extra sfeer in het interieur. Naast de sfeer zorgen ze ook voor meer privacy in huis. Door gordijnen is er minder inkijk in huis. Daarnaast houden de gordijnen ook warmte binnenshuis. De gordijnen hebben een isolerende werking. Tussen het gordijn en het raam ontstaat namelijk een stilstaande laag lucht, wat isoleert. Verder kan er ook worden bepaald hoeveel licht er wordt doorgelaten. Dit kan worden bepaald door het soort gordijn, een verduisterend of een transparant gordijn. Of het kan worden bepaald door hoever het gordijn wordt geopend. Verder zijn gordijnen ook geluiddempend, ze geven de ruimte een betere akoestiek. Als u last heeft van een galm in uw huis dan zijn geluidswerende gordijnen een perfecte oplossing. Niet alleen geluid van binnen, maar ook geluid van buiten kan worden gedempt door gordijnen. 

Verschillende soorten raamdecoratie 

Op het gebied van raamdecoratie zijn er heel veel opties. Voor de verschillende ruimtes in huis zijn ook verschillende eigenschappen van de raamdecoratie handig. Zo worden vaak verduisterende gordijnen in de slaapkamer geplaatst. Zo kan het daglicht zo lang mogelijk worden buiten gehouden, zonder wakker te worden. Ook overdag een dutje kan perfect door de verduisterende gordijnen. De gordijnen houden namelijk volledig het licht tegen. Maar daarentegen wordt in de woonkamer graag transparante gordijnen gebruikt. Hierdoor valt er wel nog licht binnen in huis, maar wordt de inkijk wel grotendeels beperkt. Om toch in de avonden het licht zoveel mogelijk buiten te houden, wordt vaak gekozen om een combinatie van raamdecoratie te gebruiken. Zo worden bijvoorbeeld transparante gordijnen gecombineerd met jaloezieën of plissé gordijnen. Met behulp van de jaloezieën of plissé gordijnen kan dan alsnog licht worden buitengehouden. Naast de verduisterende en transparante gordijnen, ook wel bekend als vitrage gordijnen. Zijn er ook gordijnen die in verduisteren ertussenin zitten, de dim-out gordijnen en de inbetween gordijnen. Deze gordijnen zorgen ook voor extra privacy maar laten meer licht door dan verduisterende gordijnen, maar minder licht dan de vitrage gordijnen. Verder zijn er ook raamdecoratieopties als rolgordijnen, vouwgordijnen en lamellen

Diverse stoffen en kleuren 

Naast de verschillende raamdecoratie zijn er ook per raamdecoratie verschillende stoffen en kleuren beschikbaar. Zoals eerder vermeld is er keuze uit verschillende transparanties: verduisterend, inbetween en vitrage. De mate van transparantie wordt vooral bepaald door de dikte van de stof. Er kan ook gekozen worden voor een bepaalde stof: 100% polyester, 100% katoen en 100% linnen, maar ook gordijnstoffen die bestaan uit een samenstelling van meerdere stofsoorten. Verder zijn er per stof ook veel verschillende kleuren beschikbaar. Zo kunt u altijd een passend gordijn vinden voor uw interieur. 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie