De 10 leukste dingen om te doen in het historische Amersfoort

Leuk voor jou?

Op ontdekkingstocht in eigen land? Groot gelijk! Ons land heeft namelijk ontzettend veel mooie steden, natuurgebieden, dorpjes en bezienswaardigheden. In dit blog lees je over één van de mooiste historische steden van Nederland; Amersfoort. In deze stad kun je niet alleen heerlijk winkelen, er zijn ook tal van bijzondere bezienswaardigheden en tal van lekkere dingen te proeven! Ideaal dus voor een heerlijk weekendje weg in eigen land. Ben je benieuwd welke leuke dingen je in Amersfoort kunt doen? Lees dan snel verder!

De Amersfoortse Fotoroute wandelen

Amersfoort staat vol met historische gebouwen en monumentale gevels. Wil je deze mooie plekken ontdekken? Maak dan een wandeling langs de Fotoroute van Amersfoort. De route is iets meer dan 2,5 kilometer lang en gaat langs, onder meer, de Onze Lieve Vrouwetoren, de stadsmuur en de waterpoort Monnikendam. Ook loop je langs de straat Muurhuizen; de straat waarvan de huizen op de resten van de oude stadsmuur gebouwd zijn. 

De Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen

Wil je genieten van een mooi panoramisch uitzicht op Amersfoort? Dan kun je de Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen! Onder begeleiding van een gids hoor je, al klimmend, alles over de geschiedenis van deze bijzondere toren. Nadat je de 346 beklommen hebt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de mooie bossen in de omgeving. 

Shoppen in de Krommestraat

Houd je van winkelen? Ga dan zeker even langs de Krommestraat. Dit is één van de leukste winkelstraten in Amersfoort. In deze straat vind je leuke winkels en boetiekjes van lokale ondernemers. Je kunt hier heerlijk lunchen bij MADONNA of lekker een kop koffie halen bij Corazon. 

Biertjes proeven bij De Drie Ringen

Houd je van bier? Dan kun je je hart ophalen in Amersfoort! In het centrum van de stad ligt namelijk de stadsbrouwerij genaamd De Drie Ringen. Hier kun je plaatsnemen in het proeflokaal en genieten van lokaal gebrouwen biertjes. Ook kun je ervoor kiezen om een rondleiding door de brouwerij te doen. 

Genieten van de mooiste kunst

In kunsthal KAdE en Musiom vind je moderne kunst van Nederlandse kunstenaars. Daarnaast vind je in Amersfoort de National Gallery The Netherlands. In dit museum – wat ook als galerie fungeert – kun je de kunstwerken die tentoongesteld worden ook aanschaffen.

Zoals je leest zijn er veel leuke dingen te doen in het historische, bruisende Amersfoort. Amersfoort is een ideale stad voor een weekendje weg in eigen land! Wanneer boek jij je hotels in Amersfoort en ga je genieten van al het moois wat Amersfoort te bieden heeft?

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie