Twee cocktails voor jou!

Leuk voor jou?

Het leuke aan cocktails (behalve dan dat het cocktails zijn) is dat je bijna oneindig kan blijven ontdekken. Om elke hoek is wel een nieuw recept, en het constant vernieuwen van de industrie betekent dat er altijd nieuwe twists zullen komen op/met je favoriete dranken én drankjes. Mijn favorieten? Gin en cognac. Gin kopen en cognac online bestellen is bij mij een maandelijkse bezigheid. Waarom? Nou, vanwege de komende twee cocktailrecepten. Lees mee!

De French 75

Cognac dan maar eerst. De meest controversiële drank van de twee; is cognac geen oubollige, moeilijke drank om mee te werken? Hij wordt soms in dezelfde categorie gezet als een bourbon of een whisky, maar cognac maakt heerlijke cocktails. Dus, blijf even zitten en lees mee. Mijn favoriete drankje gebruikt namelijk cognac: de French 75. Dit feestelijke, gouden drankje is een echte aanrader. Men neme: 

  • ‘Goeie’ cognac (maar dat geldt natuurlijk voor alle ingrediënten wel) 
  • Simple syrup (1 deel water + 1 deel suiker, koken tot de suiker oplost) 
  • Citroen
  • Champagne 

Schenk 1 maatje citroensap, 1 maatje simple syrup en 5 maatjes cognac in een cocktailshaker met ijs. Schud tot alles gekoeld is en zeef het dan in een champagneglas. Giet er champagne bij tot vol en schil een stukje van de citroen. Draai dit boven het glas uit zodat de oliën vrijkomen en laat het in het glas vallen als garnering. En voilà, de French 75!

De Coffee & Cigarettes 

Superlekker drankje, maar niet voor iedereen. Wat vaak wél voor iedereen is, is een gin-tonic. We weten echter hopelijk allemaal hoe we een basic gin-tonic in elkaar gooien (het zit zo’n beetje in de naam), dus een variatie erop is het minste wat je van me kan vragen. Gelukkig bestaan die er zat. Degene die ík jullie ga laten zien, is ook nog eens best wel een showstopper op feestjes: de Coffee & Cigarettes. 

  • Gin (het liefst een beetje een rokerige, droge gin) 
  • Koffielikeur
  • Tonic
  • Chocoladekoffiebonen

Giet 2 maatjes gin en 1 maatje koffielikeur in een mooi wijnglas met ijs. Giet de tonic erbij en roer zacht tot alles gecombineerd is. Garneer met de chocoladekoffiebonen. 

 

Twee drankjes, twee compleet andere sferen, allebei superlekker. De een is een fris, feestelijk drankje wat de ingrediënten nét even in een ander daglicht zet, de ander is een robuuster, rokeriger drankje waarmee je je fervent cocktaildrinker-vrienden wel onder de indruk krijgt. Ga deze winter dus lekker deze cocktails bouwen en geniet!

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie