De hoofdstad van Portugal, Lissabon

Leuk voor jou?

De hoofdsteden van een land bieden vaak leuke bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Je kunt daarom vrijwel geen nee zeggen tegen een stedentrip. Wil jij dolgraag een keer op stedentrip naar een warm land? Dan kun je kijken voor Portugal. Portugal heeft de hoofdstad Lissabon. Deze hoofdstad kan jou dan ook zeer veel bieden. Lissabon bezit namelijk prachtige musea zoals Museu Nacional Do Azulejo. Niet alleen in Nederland zijn de blauwe tegels te zien. Je vindt ze namelijk ook in dit museum. Ben jij benieuwd naar een stedentrip in Lissabon? Lees dan verder!

 

De oudste wijk van Lissabon

Ooit een oude wijk gezien en ben je hier dol op? Dan is Alfama de oudste wijk van Lissabon zeker een bezoekje waard! Deze oudste wijk van de stad bleef staan na de aardbeving van 1755. Het is ook zeker te merken dat dit een oude wijk is. Dit komt namelijk door de smalle en kronkelige straatjes binnen deze wijk. Wandelend door deze wijk, proef je snel de cultuur van Portugal. Hoewel de wijk zelf al een bezienswaardigheid is, kun je in deze wijk meerdere bezienswaardigheden vinden. Denk bijvoorbeeld aan het Klooster van Sao Vicente de Fora. Een stedentrip Lissabon kan dus zeker op jouw wenslijst!

 

Liever Spanje bezoeken? 

Ligt Spanje dichter bij je hart dan Portugal? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Ook in Spanje zijn vele steden te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Barcelona. Een stedentrip Barcelona zal dus zeker de moeite waard zijn! Dit komt door alle bezienswaardigheden, maar ook door de prachtige stranden in Spanje. Spanje kan je veel bieden, hierdoor is het zeker een aanrader om Spanje eens te bezoeken. Wil jij nou niet heel de dag op het strand liggen en genieten? Zorg er dan voor dat je een stedentrip doet. Zo zie je alles van de stad, en kun je optimaal genieten van een gezellige vakantie in Spanje!

 

Houd jij van water? Bezoek dan Infor Port Vell Barcelona

Port Vell is een oude haven in Barcelona. De haven wordt sfeervol gemaakt door het prachtige water. Omdat de haven redelijk oud is, is de haven al gerenoveerd. Deze haven trekt namelijk veel toeristen, waardoor je deze bezienswaardigheid niet mag missen tijdens jouw stedentrip in Barcelona. Bij deze haven kun je alles vinden. Denk bijvoorbeeld aan een winkelcentrum en verschillende leuke bars. In deze bars kun je uitgaan, maar ook heerlijk lunchen in de middag. 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie