Familielid overleden, wat nu?

Leuk voor jou?

 

Het verliezen van een dierbare is natuurlijk altijd vervelend, vooral als diegene veel voor je betekent. Het kan veel emoties opwekken en in sommige gevallen zelfs zorgen voor een trauma. Je bent net in het rouwproces en je moet veel verschillende emoties, gedachten en herinneringen verwerken. Dit is normaal, maar er moeten ook wat zaken geregeld worden en dit kan ingewikkeld zijn. Je bent namelijk midden in het rouwproces en je hebt waarschijnlijk helemaal geen zin om dingen te moeten regelen. Zoals je eerder hebt kunnen lezen kunnen de emoties hoog oplopen en is het misschien verstandig om een helpende partij in te schakelen. Vooral voor het ontruimen van het huis is dit heel erg belangrijk en moet dit vaak binnen een paar dagen geregeld zijn. Dit is alleen het geval als het huis gehuurd is, of dat de overledene in een verpleegcentrum woonde. Wie moet je dan inschakelen en wat doen ze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Ontruiming de zwart

Als je een huis moet ontruimen, is het misschien verstandig om ontruiming de Zwart in te schakelen. Dit is een partij met heel veel ervaring op het gebied van huizen ontruimen en kan je ook goed helpen. Je hebt zelf namelijk te veel emoties na het overlijden van een dierbare en dit kan het ontruimen van een woning onmogelijk maken. Ontruiming de Zwart ontzorgt je en zorgt ervoor dat de hele woning ontruimd wordt. Bij een woningontruiming moeten er ook administratieve zaken geregeld worden en moet er gecommuniceerd worden met de verhuurder. Ontruiming de zwart kan je hierbij ook helpen en advies geven over hoe je bepaalde zaken moet aanpakken.

Proces

Ontruiming de Zwart inventariseert de inboedel van de woning en sorteert deze ook. Daarna beginnen ze met het ontruimen van de woning en zorgen ze ook voor de oplevering. De specialisten beginnen met de woningontruiming door alle meubels te sorteren. Je kunt verschillende dingen doen met de meubels en spullen. Zo is het mogelijk dat je alles bewaard, maar je kunt ook alles verkopen. Sommige ontruiming bedrijven kopen zelf spullen op en hiermee spreek je een schappelijke prijs af. Toch zijn er mensen die kiezen voor het doneren van meubels en spullen. Je kunt dan eventueel de meubels van de overledene doneren aan een kringloop, zo kunnen mensen met een krap budget ook meubels kopen.

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie