Herinneringen voor altijd

Leuk voor jou?

Het leven van ieder mens is anders. We gaan allemaal door andere dingen heen en dat zorgt ervoor dat we allemaal andere herinneringen maken met andere mensen. En die herinneringen kunnen zowel goed als slecht zijn. Het zijn precies die dingen die ons vormen tot de mensen die we zijn en waardoor we altijd blijven veranderen. In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

De 5 jaar regel

Slechte dingen kunnen ons heel erg tekenen maar er is een belangrijke tip die ik je wil geven voor we ons richten op het positieve deel. Ik heb altijd geleerd dat als iets over 5 jaar niet uitmaakt, het nu ook niet nodig is om je er heel erg zorgen over te maken. Het is een oefening in ontspanning en relativeren. Zo maak je van dingen die slecht lijken, iets neutraals. Natuurlijk kunnen kleine dingen een groot verschil maken op de lange termijn maar daar kan je niet vanuit gaan en het zorgt ervoor dat je dingen gaat overdenken, dat zorgt over het algemeen voor een hoop onnodige stress.

Houd het vast en laat ze los

Wanneer dingen gebeuren kunnen we het vaak het beste loslaten. Anders blijven we in het verleden leven. Maar herinneringen kunnen ook leuk zijn om van tijd op tijd op terug te kijken en dan komen we het snelst uit bij gesprekken met onze dierbaren en natuurlijk de foto’s!

We hebben altijd de foto’s nog

Foto’s pakken een moment vast en met een beeld komen we sneller terug in het moment. Denk maar aan foto’s uit je kindertijd of van een leuke vakantie. En die foto’s hoeven helemaal niet van geweldige kwaliteit te zijn. Een snel kiekje tijdens het verjaardagsfeestje van je zoontje is een prachtige foto. Een herinnering waar je graag op zal terugkijken. En al die foto’s wil je natuurlijk niet kwijtraken. Je kan ze gelukkig allemaal bewaren in een fotoboek. Je kan een algemeen fotoboek samenstellen maar je kan er ook voor kiezen om een fotoalbum te maken voor een speciaal persoon of een gebeurtenis zoals een mooie reis. We maken tegenwoordig een hoop foto’s met onze mobiele telefoon maar vergeet ze niet uit te printen zodat het fotoalbum ook echt fysiek wordt. Neem er de tijd voor, anders blijven ze op je filmrol staan en raken ze wellicht kwijt in de massa, dat zou zonde zijn van de foto’s.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie