Neodymium magneten

Leuk voor jou?

Een neodymium magneet misschien heb je er al een keer van gehoord, maar wat is het nu precies? Deze magneet heeft een super sterke houdkracht en is online te bestellen bij diverse aanbieders. De kracht van neodymium magneten is niet te onderschatten en zelfs de kleinste varianten zijn zeer krachtig. Er zijn diverse gebieden waarvoor deze magneten kunnen worden gebruikt. De volgende toepassingsgebieden zijn industrie, technologie, werkplaats, vakmanschap, modelbouw en kantoren. De neodymium magneten zijn bruikbaar voor diverse toepassingen. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker terugkomen bij het vissen en worden ze als vismagneten gebruikt. Het zijn de sterkste magneten op aarde en zijn gemaakt van ijzer en boor. Maar wat zijn de neodymium magneten precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat zijn neodymium magneten?

Neodymium magneten zijn zeer krachtig en zoals je hebt kunnen lezen zijn ze gemaakt van ijzer, boor en neodymium. De magneten zijn vele malen krachtiger dan andere magneten, zoals standaard magneten. Ze zijn universeel toepasbaar en dit kun je zien aan de diverse toepassingen. Ze zijn buitengewoon resistent tegen gedemagnetiseerde velden, zoals het onder water vissen. Het zijn permanente magneten en hier zitten natuurlijk diverse voordelen aan verbonden. Magneten gemaakt van neodymium worden aangeduid met een letter en een nummer. De letter zegt alles over de hittebestendigheid van de magneet en het getal zegt meer over de magnetisering. Hoe hoger het getal, des te sterker de magnetisering is van de magneet. Deze specificaties kun je vaak vinden onder de producten op de website van de aanbieder.

Niet iedere aanbieder biedt dezelfde informatie aan over de producten. Daarom is het van belang dat je een aanbieder vindt die wel de juiste informatie aangeeft bij ieder product. Kijk ook goed altijd bij de reviews, zodat je ziet welke magneten het best zijn.

Magneettape

Magneettape wordt ook wel magneetband genoemd en is een filmstrip die op een haspel is gewikkeld. Een zijde hiervan is bedekt met een dunne laag magnetisch materiaal. Het maakt verschillende dingen mogelijk en hierop kan digitale informatie op worden bewaard. Magneetband werd in 1928 bedacht in Duitsland en is ontwikkeld voor het opnemen van geluid. Het is in principe de opvolger van de magnetische opname op draad en is heel belangrijk. De magneettape die we nu gebruiken is vooral bedoeld voor de creatieve mensen. Je kunt er leuke dingen mee maken die er natuurlijk goed uit zien.

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie