Nieuw huis: dit heb je nodig

Leuk voor jou?

Je hebt de papieren getekend en de verhuizers betaald, en de nieuwe plek begint als thuis te voelen. Game over, toch? Niet helemaal. De kosten van het eigenwoningbezit reiken verder dan aanbetalingen en maandelijkse hypotheekbetalingen. Laten we nu enkele laatste tips bespreken om het leven als nieuwe huiseigenaar leuker en veiliger te maken. Tenzij je de meeste meubels en bezittingen uit je oude huis meeneemt, moet jij je nieuwe woning volledig uitrusten met alle benodigdheden die een huis nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Er zijn namelijk een aantal zaken die je het leven in je eigen huis een stuk leuker en gemakkelijker kunnen maken. Heb je bijvoorbeeld al van een wasdroogmachine gehoord? Maar een melkopschuimer kopen kan je leven ook een stuk gemakkelijker maken. 

'Tweedehands' huis gekocht

Als je een tweedehands huis of appartement hebt gekocht, is het belangrijkste om te overwegen wat de vorige eigenaren hebben achtergelaten. Het is vrij gebruikelijk dat witgoed, zoals een wasmachine, koelkast en vriezer, en zelfs een vaatwasser, bij de verkoop is inbegrepen en als deze in het huis zijn achtergelaten, bespaart het jou een hoop geld. Meestal weet je dit van te voren. Soms heb je zelfs het tegenovergestelde probleem van het inrichten van een huis, dat de vorige eigenaren tonnen lelijke meubels hebben achtergelaten, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil. In dit geval is het eenvoudigste om te bellen met een plaatselijke tweedehandsmeubelzaak of een kringloopwinkel in de buurt, en te informeren of ze iets van de bezittingen willen die je thuis hebt achtergelaten. Ook kan je natuurlijk een container huren. 

Basis benodigdheden 

Er zijn veel dingen die je nodig hebt. Hier een aantal zaken: keukentafel, stoelen, vuilnisbak, klok, ketel, tosti apparaat, magnetron, oven, keuken, blender, bakplaat, snijplank, set messen, vorken en lepels, maatbeker, pollepel, mengkom en, ovenwanten, theedoeken, potten, pannen, spatel, groentepeller, flesopener, melkopschuimer, kruidenrek, mengkom, slakom, fruit kom, soep kommen, glazen, kopjes, mokken, borden, reinigingsdoeken, sponzen, afwasmiddel, schoonmaakmiddel, bezem, stoffer en blik, stofzuiger, dweil en emmer, bank, koffietafel, boekenkast, gordijnen, lampen, televisie, kussens, schilderijen, fotolijsten, planten, bed, matras, nachtkastjes, nachtlamp, kledingkast, laden kast, beddengoed, wekker, dekbedovertrek, kussenslopen, kussens, kleding hangers, spiegel, douche, douche gordijn, handdoeken, handdoeken rek, toiletborstel, wasmachine en natuurlijk een wasmand. Maar zo zijn er nog veel meer handige dingen. Denk bijvoorbeeld aan een rookmelder. 

Goedkoper inkopen

Het lijkt misschien onmogelijk om goedkoop producten in te kopen. Maar geen zorgen. Je kan op verschillende manieren je kosten zo laag mogelijk houden. Zo kan je bijvoorbeeld gaan winkelen bij tweedehands meubel winkels. Deze winkels hebben veel koopjes en het betekent ook dat je meubels echt speciaal zijn. Je zou niet snel iemand vinden die hetzelfde meubel als jou heeft. Ook kan je naar veilingen gaan en daar items scoren.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie