Waarom kiezen voor xenon als motor verlichting?

Leuk voor jou?

Motor verlichting voor je motor is natuurlijk superbelangrijk als je deelneemt aan het verkeer in Nederland. Er is vaak mist en het wordt snel donker waardoor je slecht kunt zien als je slechte motor verlichting hebt. Motor verlichting is verplicht en je krijgt een boete van de politie als dit niet in orde is. Tegenwoordig is xenonverlichting heel erg populair en dit komt doordat ze duurzaam zijn. Energiezuinige xenon lampen scoren hoog met helder, sterk licht en zorgen voor een betere verlichting van de weg. Vooral als het mistig is, is het handig om xenon lampen te hebben op je motorvoertuig. Maar waarom zijn xenon lampen nu zo goed? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Geen gloeidraad

In xenonlampen worden helemaal geen gloeidraden gebruikt om licht te kunnen produceren. In halogeenlampen is dit wel het geval, maar in xenonlampen worden lichtbogen gebruikt. Het is een lichtboog tussen twee elektroden. Het licht wordt geproduceerd door een gecontroleerde gasontlading en hierdoor hebben de lampen een beter bereik. De xenon lampen hebben een kwarts brander die gevuld is met xenon gas voor de verlichting. Xenonlampen produceren 2 keer zoveel licht dan de normale lampen die gebruikt worden voor motorverlichting. Dit betekent dat je veel meer op de weg kunt zien als je gebruik maakt van xenonlampen. De officiële benaming van xenon lampen zijn HID-lampen en deze bestaat altijd uit 4 verschillende onderdelen. Zo bestaat het natuurlijk uit de lamp, ontsteker, voorschakelapparaat en een aansluitkabel.

Normale motor verlichting heeft vooral een geel licht, maar bij xenonlampen is dit niet het geval. Xenon Lampen hebben namelijk een blauwe lichtkleur en deze heeft veel meer bereik dan de normale lampen. Ze bieden de motorrijder meer veiligheid en de xenon lampen zijn energiezuinig. Xenonlampen kun je eenvoudig bestellen op het internet, maar er zijn wel aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Waar moet je op letten

Als je op het internet xenonlampen wilt bestellen, moet je op verschillende dingen letten. Xenonlampen zijn namelijk heel duur als het gaat om de echte xenonlampen. Er zijn een hoop aanbieders die xenonlampen aanbieden, maar veel van deze aanbieders bieden nep lampen aan. Het is dus erg belangrijk dat je zoekt naar een betrouwbare aanbieder met een ruim aanbod in xenon lampen. Bekijk de specificaties van de lampen en controleer of het gaat om de echte xenonlampen.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie