Wat is stap budget en wat kun je ermee?

Leuk voor jou?

De kans is groot dat jij nog nooit van het begrip stap budget hebt gehoord. Het is een budget dat de overheid ter beschikking stelt voor mensen die bezig zijn met scholing en ontwikkeling. Wanneer jij werkende bent of bezig bent met studeren is er per jaar dus wat geld beschikbaar voor jou. In dit artikel kun jij wat meer te weten komen over hoe dit precies werkt en wat je er nou eigenlijk allemaal mee kunt. Zo kun jij dit jaar wat extra geld besparen en overhouden voor andere dingen.

 

Wat houdt een stap budget nou eigenlijk in?

Stap budget is een budget dat je eenmalig bij de overheid aan kunt vragen om een opleiding, cursus of training te volgen. De overheid doet dit omdat ze het belangrijk vinden dat je wanneer je al werkt of studeert ook nog de mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen als mens. Vaak is het namelijk zo dat dit soort extra bijscholing een hoop tijd en geld kost waar je geen tijd voor hebt. Op deze manier probeert de overheid je dus wat extra steun te geven. Het gaat om een bedrag van 1000 euro wat je kunt aanvragen op twee data per jaar. Wel is het zo dat er een bepaald budget is wat de overheid heeft vrijgesteld voor dit soort situaties. Er zijn dus maar een bepaald aantal plekken beschikbaar en het is belangrijk dat jij hier zo snel mogelijk bij bent.

 

Wat kun je nou eigenlijk allemaal met het budget doen?

Zoals net al gezegd is het dus mogelijk om onder andere een opleiding te doen, training of cursus te volgen. Dit is echter nog steeds een heel ruim iets waar zich veel mogelijkheden in bevinden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het doen van een motorinstructeur opleiding. Ook kun je er een cursus over dropshipper mee aanschaffen. Een opleiding met stap budget is echter niet voor alles mogelijk. Je moet met het budget wel iets gaan volgen waarvan de overheid heeft gezegd dat het een meerwaarde kan geven. Er zijn een hoop verschillende cursussen en opleiding die door de overheid zijn goedgekeurd. Echter kan het wel zo zijn dat datgene wat jij wilt doen hier niet tussen zit. Vaak is er in dit geval wel iets mogelijk bij een ander bedrijf dat zich in dezelfde markt bevindt. Het is namelijk niet zo dat je de cursus van elke kleine influencer hiermee kunt vergoeden.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie