Een mooie deur nodig? Kies voor Merbau

Leuk voor jou?

Is je huis toe aan een nieuwe voordeur? Dan wil je er natuurlijk wel een die schitterend is. En dan is de keuze voor Merbau gauw gemaakt. Je kunt een Merbau deur niet zomaar openbreken en ook is het een flink zware deur. Dat is natuurlijk precies wat je wilt van een voordeur. Zelf even een deur van Merbau maken is bijna niet te doen. Je hebt daar echt speciale apparatuur voor nodig. Je kunt wel Merbau bestellen en daar een mooie deur van laten maken. Deze deur is dan gemaakt van zo'n beetje het hardste hardhout en dus praktisch onverwoestbaar.

Waar moet je op letten bij Merbau?

Merbau is een heel harde houtsoort. Deze zal niet meer werken als deze eenmaal goed gedroogd is. Maar je moet wel opletten. Het hout moet geseald worden om "bloeden" tegen te gaan. Is het hout niet goed geseald en wordt het nat, dan loop je de kans dat het hout gaat "bloeden". Dit kun je dus redelijk gemakkelijk voorkomen door de deur goed in de verf te zetten en geen milimeter over te slaan. Nu wil je sowieso dat je deur er mooi uit komt te zien, dus het is een kwestie van grondverf, twee keer aflakken en dan nog een extra harde laklaag om beschadigingen aan de verf te voorkomen. Dan kan het niet meer misgaan!

Is je deur nu mooi, maar de rest van je huis niet?

Dan kun je er eens over nadenken wat je met de rest van de gevel moet. Je kunt deze compleet laten stralen en opnieuw laten voegen. Dat is even een klus, maar als de ondergrond  nog mooi is, kun je wel rekenen op een mooi resultaat. Heb je geen zin in al dat gedoe en wil je je huis een ander uiterlijk geven? Dan is het een goed idee om je huis te verpakken in gevelbekleding. Natuurlijk kies je dan voor houten gevelbekleding.

Maar hout vergaat toch op den duur?

Je moet natuurlijk niet zomaar wat plankjes tegen je gevel spijkeren. Je kiest wel hout dat heel lang mee zal gaan en dat bestand is tegen weer en wind. Kies, bijvoorbeeld, voor Fraké hout of Accoya hout. Je weet dan zeker dat het jouw tijd wel zal duren voor deze gevelbekleding weer aan vervanging toe is. Je hoeft dit hout niet te schilderen, maar het kan wel. Kies je ervoor om dat niet te doen? Dan zal het mooi vergrijzen.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie