Waarom koken we met kruiden?

Leuk voor jou?

In de keuken kun je gebruik maken van verse of gedroogde kruiden. Kruiden of specerijen geven gerechten namelijk meer smaak. Een product dat vaak gebruikt wordt bij het koken, is zout. Te veel zout binnenkrijgen, is echter niet gezond. Zout verhoogt namelijk de bloeddruk waardoor je het risico op hart- en vaatziekten vergroot. Heb jij al te maken met nierschade? Dan kan dit sneller achteruit gaan door het overmatig nuttigen van zout. Slechte nieren zijn namelijk enorm gevoelig voor zout. Vervang dit product dus bij voorkeur door verse of gedroogde kruiden, die een heerlijke smaak aan je eten geven. 

 

Waar wordt Kurkuma voor gebruikt?

Ben jij al bekend met Indiase curry's? Kurkuma kruiden worden namelijk vaak gebruikt als smaakmaker in Indiase curry's. Ook in gele rijst vind je deze kruiden terug. Ondanks dat deze kruiden worden gebruikt als smaakmaker, wordt dit product ook gebruikt voor de kleur. Deze kruiden zorgen namelijk voor een mooie gele kleur zoals je terug kunt zien in de gele rijst. Kurkuma wordt vaak verkocht als gemalen poeder. Hierdoor is het toevoegen van dit kruid een stuk makkelijker dan andere kruiden.

 

Leuke feitjes over oregano

Hoe raar het ook klinkt, het kruid oregano te gebruiken als medicinaal gebruik. Vroeger gebruikten de Griekse en Romeinse rijken de bladeren om huidzweren en pijnlijke spieren te verminderen. Ook werd dit voornamelijk gebruikt tegen maagpijn en aandoeningen in de luchtwegen zoals een verkoudheid. Toch wordt oregano ook vaak gebruikt bij het bereiden van eten. Het laat het eten namelijk lekkerder smaken, dat komt voornamelijk door de ietwat zoute smaak die aan dit kruid zit. 

 

Waar smaakt oregano het lekkerst bij?

Oregano wordt voornamelijk gebruikt bij het bereiden van stoofschotels, gegrilde groenten en pastasauzen. Deze kruiden vind je dan ook vaak terug in de Italiaanse keuken. Wil jij vaker met verschillende kruiden werken? Dan wordt het aangeraden om oregano aan te schaffen. Het is verstandig om oregano koel en donker te bewaren. Bewaar deze kruiden dus bijvoorbeeld in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de kruiden de lekkerste smaak behouden tijdens het koken. 

 

Bestel je kruiden gewoon online

In de winkel loop je vaak sneller langs de kruidenafdeling. Dit komt omdat je nog niet weet welke kruiden lekker zijn om te gebruiken. Het is immers niet fijn om een uur bij het kruidenschap te staan. Daarom kun je gewoon je kruiden online bestellen. Binnen enkele dagen heb jij je kruiden binnen en kun je beginnen met koken met deze kruiden.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie