Waarom is verkleden goed voor je kind?

Leuk voor jou?

Kinderen hebben bijna altijd een rijke fantasie en deze kan extra worden geprikkeld als ze zich verkleden. Veel kinderen vinden verkleden leuk en dit zie je veel voorbij komen met carnaval. Veel ouders laten hun kinderen zich verkleden, omdat ze de kinderen gelukkig willen zien. Deze ouders weten vaak niet dat het ook kan zorgen voor een goede ontwikkeling. Het heeft namelijk een positieve invloed op de sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. In het kort kan het de fantasie, creativiteit, motoriek, taalontwikkeling, empathie, geheugen en genderrollen stimuleren. Je moet er natuurlijk wel achter komen wat je kind precies wilt. Hoe wilt je kind zich verkleden? In dit artikel geven we enkele voorbeelden, zodat je precies weet wat je moet kopen.

Meisjes

Kinderen hebben vaak een levendige en grenzeloze fantasie en daarom kan het moeilijk zijn om verkleed stukken te vinden voor het kind. Het is belangrijk dat je de wensen en behoefte van het kind in kaart brengt. Vraag bijvoorbeeld wat het kind later wilt worden. Kom je er nog niet uit? Dan kun je als het een meisje is een leuke prinsessen jurk kopen. Vaak willen kinderen zich ook verkleden als bekende figuren in films. Een frozen jurk is daarvoor ideaal en de meeste meisjes willen ze zich hierin verkleding. De anna jurk frozen is ideaal voor kleine meisjes, die graag zichzelf willen verkleden als prinses.

Jongens

Voor kleine jongetjes is het ook moeilijk, maar zijn er wel bepaalde leuke verkleed stukken. Jongetjes vinden het vooral leuk om op superhelden te lijken. Je kunt bijvoorbeeld een Spider-Man kostuum kopen voor een jong jongetje. Daarnaast vinden de meeste jongens de kostuums van politieagenten ook hartstikke leuk. Vraag het jongetje wat hij het liefst draagt, zodat je zeker weet dat je de juiste kostuums koopt.

 

Bij het kopen van kostuums voor meisjes en jongetjes, is het wel van groot belang dat je de juiste maten koopt. Je wilt namelijk niet dat de verkleed stukken te strak zitten, of juist te ruim. Dit kan zorgen voor huidirritatie en vooral bij kleine kinderen is dit vaak het geval.

Geheugen

Verschillende outfits en rollen vereisen een aanpassing qua gedrag van het kind. Het kind moet hierdoor diep in zijn geheugen graven en dit draagt bij aan een goede ontwikkeling. Hierdoor kan het kind zich beter ontwikkelen en misschien ook beter presteren op school. Vooral bij outfits zoals die van een politieagent, merk je dat het kind het gedrag echt veranderd.

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie