Echt Spaans koken met deze recepten!

Leuk voor jou?

De Spaanse keuken bestaat uit diverse gerechten die ieder hun eigen smaakpalet kennen. Dat komt omdat de Spaanse cuisine eigenlijk bestaat uit allemaal kleine keukens, waaronder de Catalaanse en de Galicische. Omdat er zoveel te ontdekken valt, is het ontzettend leuk om Spaanse gerechten te bereiden. Hieronder hebben we twee heerlijke recepten voor je die onderling erg van elkaar verschillen, maar allebei door en door Spaans zijn!

Chorizo met rijst: een traditioneel Spaans recept

Ga je Spaans koken, dan is de chorizo eigenlijk niet te ontbreken. Deze droge worst is terug te vinden in veel klassieke Spaanse gerechten. Door de uitgesproken kruidige smaak en grove structuur is de worst door veel mensen geliefd. Chorizo wordt met van alles gecombineerd, bijvoorbeeld olijven, spinazie, sperziebonen en kabeljauw. Omdat de worst bij vrijwel alles past wordt chorizo in veel recepten verwerkt. De worst is zowel droog als gerookt te eten. 

Als je nog nooit chorizo hebt gegeten hebt, dan is chorizo worst met rijst een goede manier om kennis te maken. Dit simpele gerecht is erg lekker en de smaak van de worst staat hierin centraal. Voor het gerecht heb je 250 tot 300 gram aan chorizo nodig en 300 gram langgraan rijst. Hier voeg je wat lekkere groenten aan toe zoals ui, groene/rode paprika, tomaat en knoflook. Verder heb je nog citroentijm en een bouillonblokje nodig. Zet een pan met water op en kook de rijst. Bak eerst de chorizo een paar minuten en bak daarna afzonderlijk de groenten. Zodra de groenten goed doorbakken zijn voeg je hier de chorizo en de rijst aan toe. Meng dit goed door en laat het een paar minuten doorkoken. Daarna is de chorizo met rijst klaar om te eten!

Patatas bravas voor een snel en lekker gerecht

Laten we nu een compleet ander gerecht klaarmaken: patatas bravas! Dit gerecht bestaat uit gebakken aardappelblokjes en is ontzettend makkelijk te bereiden. Snijd de aardappels in blokjes. Garneer deze blokjes met tomatensaus met gerookte Spaanse paprika’s. Dit geeft de aardappelstukjes extra pit. Vervolgens kun je de blokjes frituren of laten koken in water met baking soda. Leg ze op een bord zodra de aardappels krokant zijn en een bruine kleur hebben gekregen. 

Om de patatas bravas af te maken kun je er aioli bij serveren. Dit is een saus gemaakt van knoflook, olijfolie en citroensap. Deze saus is een stuk gezonder dan de knoflooksaus die wij kennen, aangezien hier vaak mayonaise of yoghurt in verwerkt is. 

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie