Wanneer letselschade?

Leuk voor jou?

In de advocatuur zijn er veel verschillende rechtsgebieden en ze zien allemaal weer toe op een ander onderwerp, dat is immers de hele bedoeling daarvan. Deze onderwerpen kunnen af en toe wat verwarrend overkomen evenals de termen binnen de advocatuur en alle regelingen. Het lijkt af en toe wel alsof ze expres zo moeilijk mogelijk zijn verwoord om maar mensen de verwarring in de storten. Gelukkig is dat niet zo, maar we begrijpen het als het zo overkomt. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen en zijn wij hier een van. We vertellen je namelijk maar al te graag wat over de wereld van de advocatuur. In deze blog hebben we het over letselschade. We gaan daarbij vooral in op de vraag wanneer er letselschade is. We schetsen een aantal situaties waarbij het kan voorkomen dat er sprake is van letselschade. Mocht zich er een dergelijke situatie voordoen, dan weet je dat je een letselschade advocaat kunt gaan inschakelen. 

Medische schade

Als er zich medische schade heeft voorgedaan, dan denkt men daarbij vaak aan gevallen waarin er fouten zijn gemaakt door een arts of een verpleegster. Een bekend arrest binnen de Nederlandse advocatuur is een geval waarin een verpleegster een fout maakt die de dood ten gevolge heeft. De meeste medische fouten hebben niet zulke ernstige gevolgen, maar het kan wel degelijk voorkomen. Zo kan het voorkomen dat een chirurg niet de juiste handelingen verricht heeft en je daardoor niet meer kunt werken of kunt lopen. Dan is er sprake van letselschade.

Bedrijfsongeval

Op de werkvloer kan er van alles gebeuren. Ongelukken zitten in een klein hoekje en dat geldt ook hier weer. Een bedrijfsongeval kan zich overal voordoen, ook op een kantoor. Toch zal het zich vaker doen op een werkplaats, op een bouwplaats, in een magazijn of iets dergelijks. De werkgever of een andere werknemer kan hier dan verantwoordelijk voor zijn en ook dan is er sprake van letselschade en mogelijk een vergoeding. 

Verkeersongeval

Dit is wel de meest voorkomende vorm van letselschade en daarom ook een groot deel van de werkzaamheden van een advocaat op dit gebied. Een verkeersongeval komt vaak voor en kan iedereen overkomen. Schade aan de auto, medische kosten en misschien zelfs een trauma; het kan allemaal gebeuren en dat is erg zonde. Ook hier heb je weer recht op een vergoeding als het door toedoen van een ander is ontstaan. 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie