Wat heb je nodig om een restaurant te beginnen?

Leuk voor jou?

Als je een passie hebt voor de horeca, is het waarschijnlijk je allergrootste droom om een eigen restaurant te beginnen. Dit is begrijpelijk, iedereen is daar ooit begonnen. Het hebben van alle touwtjes in je eigen handen. Jij bepaalt wie je aanneemt, hoe je restaurant er uit komt te zien, waar je het begint, hoe je menukaart er uit gaat zien en welke drankjes je serveert; je mag alles zelf bepalen. Erg spannend, maar je hebt nog wel wat werk te verrichten. Los van de dingen die we hierboven hebben genoemd (menukaart etcetera) zul je namelijk nog veel meer moeten regelen. Je hebt een aantal dingen nodig die je voor ongeveer elke horecazaak nodig hebt. Doe je dit niet, dan zul je waarschijnlijk niet slagen omdat je je klanten überhaupt niet kunt helpen. Dit willen we ten allen tijde voorkomen en dat gaan we dan ook samen doen. 

Apparatuur

Als je een restaurant begint, is de basis die je nodig hebt natuurlijk de apparatuur. Zonder apparatuur kom je helemaal nergens en dit moet je je goed beseffen. Ook als je van de oude stempel bent en liever alles met de hand maakt, heb je hier hulpmiddelen voor nodig. Zo heb je bijvoorbeeld gegarandeerd een professionele horeca koelkast nodig, een fornuis, een oven en ga zo maar door. Heb je dit niet? Dan zul je al snel stuk lopen op een restaurant dat niet draait. Je kunt de verwachtingen van je klanten niet waarmaken, je kunt je eigen verwachtingen niet waarmaken en je kunt bovenal je droom niet waarmaken. Erg zonde, en dat gunnen we niemand. Daarom zul je moeten kijken wat voor apparatuur je nodig hebt voor je restaurant. We hebben al iets genoemd, maar dit is natuurlijk lang niet alles. 

Financiering

Ook de financiering is vanzelfsprekend heel erg belangrijk. Mocht je niet beschikken over een flinke smak geld op de rekening, is het handig om hier voor te zorgen. Zonder financiering zul je bijvoorbeeld niet de hierboven genoemde apparatuur kunnen aanschaffen. Daarnaast zul je je moeten doordringen van het idee dat je de eerste jaren hoogstwaarschijnlijk zuinig aan zult moeten doen, want je moet eerst alle leningen maar eens gaan afbetalen en je investeringen kunnen terugverdienen. Dit is een lastig proces, dus zul je hier geduld voor moeten hebben. Pak het rustig aan aan, stapje voor stapje zul je er wel komen.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie