Afvallen met kant en klaar maaltijden

Leuk voor jou?

Afvallen met kant en klaar maaltijden kan! We leggen in dit blog uit hoe jij dat nu zelf kan doen. We worden overspoeld door zogenaamde afslankgoeroes die ons een droomlichaam beloven in een recordtempo. Inmiddels weten we allemaal dat dat afvallen, en ook spieropbouw, een proces is dat tijd en consistentie nodig heeft. Lees in dit artikel hoe je gemakkelijk afvalt met kant en klaar maaltijden!

Maaltijden aan huis

Voor mensen die niet in staat zijn om uit huis te gaan is er natuurlijk een bepaalde uitvinding dat er kant en klaar maaltijden worden bezorgd. Het voordeel hiervan is dat het niet veel tijd en moeite kost. Je hoeft alleen maar te bestellen en verder laat je het aan het bedrijf zelf over. Paar dagen wachten en je hebt het in huis dan alleen nog even opwarmen.

Kan je afvallen met kant-en-klare maaltijden?

Om het afvallen te laten slagen, is het van belang om onze calorie-inname bij te houden. Alles wat we eten en drinken heeft namelijk invloed op dit proces (ja ook drinken, dat biertje tijdens de vrijdagmiddagborrel is ook niet kcal-vrij). Het is vaak een hele stap om ineens al je voedselinname te gaan bijhouden in een app en waarbij je een ongeziene band opbouwt met je keukenweegschaal. Je kent het vast wel: Oh dat ene snoepje kan vast geen kwaad, tot je er inmiddels 4 hebt opgegeten en niet stilstaat bij de onnodige calorieën. Er zijn verschillende maaltijdservices welke hier steeds beter rekening mee houden. Zo kun je kiezen voor een maaltijdservice met gezonde kant-en-klaar maaltijden, zodat je ondanks het gemak, niet over alle onnodige calorieën hoeft in te zitten. 

Wat is belangrijk op een voedingslabel?

Bewustwording is essentieel. Vaak staren mensen zich blind louter op het aantal kcal per 100g weergegeven op de verpakking. Deze getallen schrikken mensen af zonder dat ze eigenlijk weten wat deze precies willen zeggen. Kijk verder naar de verhouding van deze indeling, is het een eerder voedzaam product met voldoende eiwitten én koolhydraten? Logisch dat de kcal-waarde hoger ligt dan een andere variant met bijvoorbeeld minimale eiwitten.

Wat we zeker willen vermijden zijn producten met veel suikers. Suikers zijn enkelvoudige koolhydraten die ons een piek van energie geven, maar we weten ook allemaal dat deze eerder kortstondige piek zich al snel omzet in een dip. Wees bewust van wat je koopt en bepaal je eigen belang zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie