Zelf bier tappen met Perfect Draft

Leuk voor jou?

Heb jij er altijd al van gedroomd om jouw bier te kunnen tappen met je eigen tap? Gewoon in je eigen huis? Dat kan tegenwoordig! Maar hoe kan dat dan? En wat heb je hiervoor nodig? De antwoorden op die vragen vind je in dit artikel!

De voordelen van zelf bier tappen

Voordat je een eigen biertap koopt, wil je natuurlijk weten wat de voordelen zijn. De voornaamste reden om een thuistap aan te schaffen is omdat het beter smaakt. Het smaakt altijd beter dan bier uit een flesje of een blikje. Je krijgt namelijk altijd bier met een perfecte schuimkraag! Bovendien bespaart het ook nog eens geld en daar houden wij Nederlanders wel van! Moet je eens nagaan dat je in de kroeg minimaal 2 euro betaalt voor een biertje. Op lange termijn zul je dus veel geld besparen met een eigen biertap. Daarbij is het ook nog eens super gemakkelijk dat je niet steeds naar de supermarkt hoeft om bier te halen en de flesjes weer in te leveren. Een tap houdt je huis dus vrij van blikjes, flesjes en dopjes. Dat is ook nog eens duurzamer!

Perfect Draft

Perfect draft is precies het biertapsysteem waar we het over hebben. Je kunt het vergelijken met installaties voor het tappen van bier op feesten, maar dan met stalen zeslitervaatjes. Er zijn minimaal 40 verschillende bieren die deze soort vaatjes aanbieden! Keuze genoeg dus. In de machine worden de vaatjes ook meteen op goede temperatuur bewaard, namelijk op 3°C. Bovendien worden ze zelfs op de juiste druk gehouden! Een vaatje kan zo wel een maand meegaan. Daarbij koelt de thuistapmachine ook nog eens super snel.

Een vaatje van 6 liter wordt in 12 uur tijd naar 3 graden teruggebracht. Je kunt dus ’s ochtends een nieuwe vaatje in de machine doen en ’s avonds is hij tijdens het feestje op perfecte temperatuur! Wat ook fijn is om te weten, is dat je de lege vaatjes ook gewoon kunt retourneren. Bovendien wordt er bij elk nieuw vaatje ook een nieuw tapbuisje geleverd. Dat zorgt voor optimale hygiëne! Het bier blijft op deze manier van de hoogste kwaliteit. Het moet natuurlijk ook gebruiksvriendelijk zijn, daarom kun je de lekbak gewoon in de vaatwasser doen, dus dat is lekker gemakkelijk. Verder hoeft de machine ook alleen maar oppervlakkig gereinigd te worden, dat is dus in een paar minuutjes ook gedaan. Eigenlijk blijft de vraag dus, waarom zou je niet gaan voor een eigen biertap?

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie