alles over theeblik en koffie

Leuk voor jou?

Eerst een paar feiten. Sinds een aantal jaar neemt de theeconsumptie jaarlijks met ongeveer 2% toe. Wel drinken nog altijd meer vrouwen dan mannen thee; 57% van de theedrinkers is vrouw (bron: Koffie & Thee Nederland). Thee wordt dus veel geconsumeerd voor gebruik op kantoor of gewoon thuis. Dan wil je natuurlijk theeblikken hebben waarvan de kwaliteit goed is. Hierdoor blijft de thee niet alleen warm maar ook blijft het in het blik op zijn best bewaard. Veel mensen beseffen zich niet dat een goed theeblik een aantal eigenschappen moet hebben. Om je toch een beetje op weg te helpen hebben we een aantal op een rijtje gezet. Ben je toch van de koffie en wil je koffiebonen bestellen? Kijk dan alsnog verder want we hebben ook wat voor de koffieliefhebbers.  

Op een donkere plek  

Thee kan slecht tegen licht en daarom is het belangrijk om de thee te beschermen om de smaak en geur niet te laten vervagen. Gebruik altijd een afsluitbaar theeblik. Hier komt geen licht in en dit zorgt ervoor dat de smaak niet weg gaat. Mocht je toch een blik hebben met bijvoorbeeld een venster, bewaar deze dan op een donkere plek om toch optimaal van je thee te kunnen genieten.  

Op een koele plek  

Ook warmte komt de thee niet ten goede, dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de thee snel afneemt. Zorg er dus voor dat je de thee op een koele plek bewaard, buiten zonlicht en niet dichtbij een oven of kachel.  

Op een droge plek  

Thee is lang houdbaar, mits het droog is. Zodra de thee in aanraking komt met vocht, dit kan ook via de lucht, kun je de thee niet meer goed bewaren. Sluit het blik waar de thee in zit dus goed af en bewaar het theeblik op een droge plek. Prefereer je toch koffie over thee na alles wat je gelezen hebt? Er is een groot aanbod in diverse soorten koffiebonen van verschillende hoeken van de wereld.

Een zwartbruine drankje

Dat verkwikkende zwartbruine drankje dat elke ochtend paraat voor je staat heeft een lang en complex proces doorlopen waarbij duizenden boeren, plukkers, producenten en leveranciers uit verschillende uithoeken van de wereld betrokken waren om gehoor te geven aan jouw ochtendbehoefte. Terwijl jij wacht tot je koffietje de juiste drinktemperatuur heeft bereikt, neem je de tijd om na te denken hoe dit zwarte goud bij jou op de salontafel terecht is gekomen. Jouw steun en toeverlaat, jouw caffeïnekick op de vroege ochtend maakt nogal een reis. Koffiebonen bestellen is niet altijd even makkelijk, je hebt verschillende websites met een groot aanbod. Waar kan jij op letten wanneer jij koffiebonen gaat bestellen? 

Het start allemaal met een zaadje, dat is geplant in een kwekerij in een ver, maar erg zonnig land. Het is dan ook belangrijk voor het toekomstige kopje koffie om genoeg zonlicht te hebben gehad. De kleine koffieplantjes worden in een kwekerij verzorgd voordat ze worden overgeplant naar de immense koffieplantages van voornamelijk Brazilië, die de grootste wereldproducent is. Met daarna opeenvolgend de koffie over de heuvels van Colombia, de nummer twee.  Er zijn veel regio’s in de wereld waar koffie wordt verbouwd. De koffieplant groeit het beste in gebieden dicht bij de evenaar. Koffie heeft verschillende eisen om te groeien maar zon is altijd essentieel voor de groei van de planten.  

Kijk goed naar als je koffie bestelt de kenmerken worden gewaarborgd zoals waar de koffiebonen worden verbouwd. Duurzaamheid en fairtrade zijn ook belangrijke kenmerken die je kan zien bij het bestellen van koffiebonen. Zo laten bedrijven zien dat ze geven om de productie van de koffie en het personeel. 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie