Het aanschaffen van fitness maaltijden

Leuk voor jou?

Een fanatiek persoon die erg denkt om eten tijden het sporten, maakt gebruik van fitness maaltijden. Als duursporter gebruikt je lichaam namelijk veel energie in de vorm van koolhydraten. Neem daarom ook ruim van tevoren een uitgebreide maaltijd waarin je inname van eiwit, vet en vezels zo laag mogelijk blijft. Denk bijvoorbeeld aan 2 a 3 uur voordat je gaat trainen.

Wat zijn goede fitness maaltijden?

Zelf kan ik 3 maaltijden bedenken die erg goed zijn voordat je gaat sporten. Denk bijvoorbeeld aan volkorenpasta met kip en roerbakgroente of zilvervliesrijst met kip en roerbakgroente of een omelet met brood. Deze fitness maaltijden zijn rijk aan groente en eiwitten. Dit is precies wat je nodig hebt om goed te kunnen sporten, maar denk wel aan dat je ruim van tevoren eet.

Muscle Meals

Muscle meals is de nummer 1 in meal prep fitness maaltijden. Ze willen ervoor zorgen dat je je sportdoelen behaalt met de juiste voeding of je nou wilt droogtrainen, afvallen, spiermassa wil aankomen of je conditie wil verbeteren bij muscle meals heb je voor elke categorie maaltijden. Het scheelt heel veel tijd en moeite om het te bestellen in plaats van zelf maken.

Welke voeding bij fitness

Naast fitness maaltijden is het belangrijk om naast die maaltijden nog tussendoortjes te hebben. Wat vooral belangrijke voeding is zijn veel groente en fruit, kies voor volkoren producten, eet minder vlees en kies in plaats daarvan vaker voor plantaardig, eet en drink voldoende halfvolle zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas, eet iedere dag een handje ongezouten noten. Noten zijn namelijk supergezond.

Rustdagen

Een rustdag is natuurlijk ook belangrijk, maar op deze dag moet je ook blijven eten en het is dus een ideale dag om veel groenten en fruit te eten, omdat je die soms minder eet op intensieve training of wedstrijd dagen. Je kan het op verschillende manier eten je kan er een smoothie van maken, of een heerlijke soep, salade dit zijn uitermate geschikte maaltijden op rustdagen. Vaak is het nog heerlijk ook, maar hoeveel moet je nou eigenlijk eten op een rustdag? Als je een krachtsporten bent moet je minimaal 1.7 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht innemen om je spieren in topconditie te houden. Je zou het zelf probleemloos kunnen opkrikken tot 2.2 gram per kilo lichaamsgewicht. Het is net een beetje waar je zelf zin in hebt op die momenten.

Hoe vaak je een rustdag moet nemen hangt af van veel verschillende factoren. Als je bijvoorbeeld algemene conditie goed getraind hebt dan heb je meestal een kortere hersteltijd nodig en kun je weer sneller trainen.

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie