Zo zorg je voor een heerlijke zaterdagavond!

Leuk voor jou?

Na een zware werkweek is het heerlijk om in het weekend zo min mogelijk doen. Een stuk wandelen en 's avonds op de bank ploffen en films kijken is iets waar je de hele week naar uit kan kijken. Als het eenmaal zaterdag is kan het alsnog voelen alsof er van alles gedaan moet worden. In dit artikel geven we een aantal tips die jou kunnen helpen om heerlijk tot ontspanning te komen.

Schrijf aan het einde van de week de taken op die nog over blijven

Je kunt niet altijd voorkomen dat er nog taken open blijven staan voor de week erop. Toch kan het ook in het weekend voor stress zorgen als er nog van alles openstaat. Een manier om de hoeveelheid stress te verminderen is door op de vrijdag alles op te schrijven wat de week erna nog moet gebeuren. Verwerk dit in een overzichtelijke planning en regel desnoods al hulp voor de week erna. Laat dit lijstje op je bureau liggen en zorg ervoor dat je ook je werklaptop niet mee neemt naar huis. Daarmee voorkom je dat je jezelf alsnog in de verleiding brengt om ook in het weekend met werk bezig te zijn. 

Zo geniet je optimaal van je vrije dag!

Misschien heb je gedurende de week iets minder geslapen als wat je eigenlijk voor ogen had. Ga in dat geval vrijdag op tijd naar bed en blijf zaterdag iets langer in je bed liggen. Je zult merken dat dit erg goed is voor je humeur en dat je zaterdag meer zin hebt om deel te nemen aan activiteiten. Een activiteit die zeer aan te raden is, is het bezoeken van een terrasje. Doe dit samen met je geliefde en maak er een onvergetelijke dag van. Zorg er vooraf voor dat je genoeg in huis hebt om in de avond samen neer te ploffen op de bank om daar vervolgens te genieten van een heerlijk drankje en een lekker hapje.

Wijn en spijs

Een echte aanrader voor op de zaterdagavond is wijn en spijs. Kies een heerlijke wijn uit en ga opzoek naar een gerecht(je) dat hier perfect bij past. Een optie die zeker het overwegen waard is, is het bestellen van een pakket via het internet. Een ander heeft in dat geval al een perfecte combinatie voor je gemaakt. Let er hierbij wel op dat je de wijn en spijs op tijd besteld. Als je dit pas op de zaterdagavond bedenkt, zul je toch echt zelf langs de winkel moeten. 

Recente blogs

Meer berichten uit deze categorie